Legyél Gépészmérnök és válaszd a Dunaújvárosi Egyetemet!

Ha a Gépészmérnöki képzés érdekel és még nem jelentkeztél felsőoktatási intézménybe, vagy nem kerültél be az általános felvételibe, akkor ez a Te időd! Jelölj minket az első helyen!

 

A képzés célja olyan gépészmérnökök képzése, akik alkalmasak gépek és gépészeti berendezések üzemeltetésére és fenntartására, a gépipari technológiák bevezetésére illetőleg alkalmazására, a munka szervezésére és irányítására, a műszaki fejlesztés, kutatás és tervezés átlagos bonyolultságú feladatainak ellátására a munkaerőpiac igényei szerint, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés második (mesterfokozat, MSc) ciklusban történő folytatásához.

 

A képzés 7 félév, nappali és levelező tagozat egyaránt elérhető, továbbá van lehetőség államilag támogatott és önköltséges képzésre is jelentkezni, mely utóbbi finanszírozási költsége 225 000 Ft félévente és mindkettőhöz 280 pont szükséges.

 

Az alapszakokra való bekerüléshez minimum egy emelt szintű érettségi szükséges. A beszámításra kerülő érettségi tárgyainkat pedig itt láthatjátok: matematika és informatika vagy fizika vagy biológia vagy kémia vagy egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy szakmai előkészítő vizsgatárgy.

 

Biztos sokatokat érdekel, hogy mégis milyen területeken tudtok ezzel a képzéssel elhelyezkedni. Most mutatunk néhányat: Ezen szak elvégzésével lehettek járműfejlesztési mérnökök, energetikai mérnökök; olyan területeken végezhettek munkát, mint a CAD, műszaki tervezés, mechatronika, logisztika vagy éppen a környezetvédelem; és akár végezhetitek a gyártó gépek/gépsorok üzemeltetését is.

 

Fontos tudnotok, hogy a tantervbe beépítésre kerültek atomerőmű specifikus tárgyak is, mely plusz tudást és nagyobb esélyt jelent, ha például az MVM Paksi Atomerőmű Zrt-nél vagy a Paks II. Zrt.-nél szeretnétek elhelyezkedni.

 

Bővebb információkért a szakot illetően kattintsatok a linkre: http://uniduna.hu/index.php/gepeszmernoki

 

Tudunk mondani még egy indokot a Dunaújvárosi Egyetem mellett! Itt minimum ponthatárokkal, az országos átlag alatt lehet bekerülni képzéseinkre!

 

Miért a műszaki terület?

A műszaki területen a következő képzések közül választhatsz: Anyagmérnöki alapképzés, Gépészmérnöki alapképzés, Műszaki (gépészeti specializáció) felsőoktatási szakképzés, Gépészmérnök mesterképzés.

 

A műszaki terület egyedülálló lehetőségei a Dunaújvárosi Egyetemen:

  • A Paks II. Zrt.-vel közösen kutatási és fejlesztési központot alakítunk ki.A jelenleg is színvonalas, egyes elemeiben egyedülálló anyagvizsgálati laborokkal rendelkező műszaki területnek egy újabb 1,5 Mrd forintos fejlesztése zajlik. A fejlesztéshez szorosan kapcsolódik, hogy mérnök hallgatóink tanmenetében atomerőmű üzemeltetési tantárgyak kerülnek beépítésre, így nálunk egyedülálló tudást szerezhetsz.
  • A DPR kutatásszerint a Dunaújvárosi Egyetem műszaki területen végzett pályakezdő hallgatói 25%-kal keresnek többet az országos átlagnál.
  • Fejlett infrastruktúra. Országosan elismert és ritka laborokkal rendelkezik a Műszaki Intézetünk, ahol a gyakorlati tudás megszerzése nem kérdés.
  • Duális partnereink az ipar és szolgáltató szektor jelentős szereplői örömmel szerződnek le hallgatóinkkal, itt szerzett tudásukat gyakorlatiasnak, jónak tartják.
  • 50 000 Ft/hó plusz ösztöndíjat kapnak az alapösztöndíjon felül az államilag támogatott szakra járó nappalis anyagmérnök hallgatóink.
  • Mester-, és szakmérnöki képzésekenhelyben tudnak továbbtanulni alapszakot végzett hallgatóink.

 

 

Jelentkezz a Dunaújvárosi Egyetemre a pótfelvételi időszakban és legyél Te a legjobb gépészmérnök!

 

 

 

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A