Mindenki Egyeteme sajtótájékoztató

A mai napon sajtótájékoztatóra került sor a Mindenki Egyeteme rendezvénysorozat kapcsán a Dunaújvárosi Egyetemen.

 

Az eseményen Dr. Balázs László oktatási rektorhelyettes úr és Dr. Pázmán Judit tudományos és kutatási rektorhelyettes asszony nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Oktatási rektorhelyettes úrtól megtudhattuk, hogy az idén tavasszal megrendezésre kerülő Mindenki Egyeteme témája az „Interaktív Kalandozások a Műszaki, Informatika és a Társadalomtudomány világában” lesz. Rendhagyó módon nem az intézetek készülnek különféle programokkal az érdeklődők számára, hanem összefogva, közös interaktív előadásokat hoztak létre. Lehetőség nyílik megtekinteni egy professzionális TV stúdiót és aktívan részt venni egy műsor felvételén. Varázslatos praktikákat sajátíthatnak el az Excel programban, illetve egy online kerekasztal beszélgetésre is invitálnak mindenkit, ahol az e-kereskedelem világát járják körbe.

Tudományos és kutatási rektorhelyettes asszony a műszaki terület programlehetőségeiről számolt be, kiemelve az új laborparkot. A résztvevők betekinthetnek a roncsolásos anyagvizsgálati laborba, ahol szakító és ütővizsgálatokat fognak végezni. A roncsolásmentes anyagvizsgálati laborban országszerte egyedülálló technikát pillanthatnak meg az érdeklődők, a digitális radiográfiai vizsgálat keretein belül. Megtekinthetők a CNC gépek és a hegesztő bázis. A laborlátogatások fő célja, hogy a PKK projekt keretein belül létrejött kutatóközpontba betekintést nyerhessenek a város lakói, ezzel is lehetőséget biztosítva az egyetem képzéseinek, kutatásainak megismerésére.

 

A rendezvény ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött, melynek határideje 2022. 05. 18.

 

Jelentkezés és további információ az alábbi linken keresztül: https://www.uniduna.hu/mindenki_egyeteme_2022

 

 

 

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A